Träning

Träning och rörelse 50+


Må bra nu och senare i livet! 

Det finns ett "magiskt piller" för att må bra nu och senare i livet och det är att lägga till rörelse i ditt liv.
Det är vetenskapligt bevisat att det absolut bästa för att ha en fungerande hjärna är att få upp pulsen 45 minuter 3 gånger i veckan! Någon form av styrketräning är också bra för att bibehålla muskelmassan och styrka upp i åren.

Eter 50 års ålder tappar vi muskelmassa snabbare. Det börjar redan vid 25, men takten ökar efter 50. Det går dock att bibehålla muskelmassan längre om vi styrketränar. Kvinnor har mindre muskelmassa, framför allt på överkroppen jämfört med män, och då har vi därmed ett sämre startläge. Det är alltså ännu viktigare för dig som kvinna att  styrketräna.


Vardagsmotionen är viktigare än vad man kan tro!


Du måste inte gå på gym för att styrketräna, utan det går bra att träna hemma och även utomhus. 
Som personlig tränare kan jag hjälpa dig med följande:


- Jag hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram som du kan göra hemma eller utomhus. Ofta räcker det med kroppen som redskap, men ibland kan gummiband, hantlar, vikter, kettlebells, eller annan yttre belasting göra träningen ännu mer effektiv. Du får enkla och smarta tips av mig om hur du kan göra och tänka.


- Jag kan också coacha dig som vill lära dig att löpträna smartare och med mindre skaderisk samt hjälpa dig att hitta tekniken när du vill stavgå på ett effektivt och roligt sätt.


- Jag hjälper dig även med att hitta sätt att få in rörelse och motion i din vardag.Konsultation - Träning


Med hjälp av en personlig tränare får du ett extra stöd i din träning! 

Om du känner att du har svårt för att komma igång med din träning kan jag hjälpa dig. Att anlita mig som personlig tränare kan vara ett första steg som gör att du kommer igång och bibehåller din träning.


Upplägg:


- När du kontaktar mig träffas vi för en första konsultation i 30 minuter.  Du berättar vad du vill ha hjälp med och vi gör en första planering. Jag brukar träffa mina klienter t ex på ett fik. Den första konsultationen kostar 300 kr.


- Om du efter samtalet känner att du vill gå vidare med mig som personlig tränare får du med dig ett frågeformulär hem som du fyller i och tar med till vår första riktiga träff då din träning kommer starta. Varje pass, som varar ca 1 timme, kostar 700 kr.


- Med FaR, Fysiskt aktivitet på recept, tre träffar är kostnaden sammanlagt 1 800 kr.


Varje träningsplanering är unik och du kommer få ett skräddarsytt program som jag tillsammans med dig tar fram för att maximera det du vill uppnå. 

Mitt mål är att du snabbt ska bli självgående i din träning och att träffarna med mig ska bli så få som möjligt.


Du får ett unikt och skräddarsytt träningsprogram som passar just dig!


Med mig som personlig tränare får du en coach som brinner för att hjälpa dig att komma igång med din träning. Att få känna styrka och kondition är en härlig upplevelse, något som jag själv erfarit när jag började träna i mogen ålder, 43 år. Idag när jag är 59 år kan jag konstatera att det är det bästa som jag någonsin gjort! 
Min erfarehet har jag kombinerat med ett flertal utbildningar som givit mig kunskapen att coacha dig i din träning.

Jag är:

- Certifierad FaR-ledare
- Licensierad kostrådgivare vid Sverighälsan
- Licensierad gyminstruktör, Friskis & Svettis
- Licensierad uteledare, Friskis & Svettis
- STAC grundtränare


och jag har även studerat vid Personal Training School där jag vässat min roll som personlig tränare ytterligare.


Välkommen att kontakta PT Roslagen!PT Roslagen - Grupp


Det är roligt och sammansvetsande att träna i grupp!

Skulle du vilja träna i grupp? Är ni ett kompisgäng, kollegor eller en familj som vill träna tillsammans i en egen grupp? Välkommen til  PT Roslagen - Grupp där ni kan vara 4-6 personar som tränar ihop. Det är roligt och sammansvetsande att jobba och svettas tillsammans.
PT Roslagen - Grupp passar även som ett roligt inslag under en möhippa, som företagsaktivitet eller present! 


Välkommen att kontakta PT Roslagen för offert!

072-448 37 25

Carina Åsman
Fältvägen 21, 761 41 Norrtälje

© PT ROSLAGEN