Kost

Kost


Det går att äta det mesta men kanske inte alltid!

Känner du dig ofta trött och orkeslös? Har du ett sötsug mellan dina måltider? Saknar du kraft att träna?
Att se över din kost kan vara värdefullt på många sätt, framför allt när du vill börja träna. Träning och kost hänger nämligen ihop.


När jag började träna började jag även fundera på vad jag stoppade i mig och lade om min kost och det blev så bra! Magen började fungera som den skulle, jag blev inte lika ofta låg i humöret som tidigare och det blev lättare att hålla vikten.
Jag älskar god mat, tar gärna ett glas rött till helgen och gräddbakelser är jättegott! Jag tror inte på strikta dieter och tro mig, det går att äta det mesta men kanske inte alltid.


Konsultation - Kost


Det ska vara enkelt att välja en bra kost!


Oavsett om du vill gå ner eller upp i vikt är det viktigt att det ska vara enkelt att välja en bra kost som du lägger på din tallrik varje dag. Kosten ska bidra till att du fungerar väl i din vardag, orkar träna och håller din vikt stabil. Det är t.ex. smart att äta volmgivande mat om viktnedgång önskas och lägga till grövre grönsaker som broccoli, blom- och vitkål mer än isbergssallad, gurka eller tomat som inte är lika volymgivande. 


Om du känner att du har svårt för att få ordning på din kost kan jag i min roll som kostrådgivare hjälpa dig. Att anlita en kostrådgivare är ofta en värdefull investering som sätter din hälsa i fokus.


Upplägg:

- När du kontaktar mig träffas vi för en konsultation. Tillsammans ser vi över din kost och hittar sätt som fungerar för dig i din vardag. 

- Du får göra en kostregistrering av ditt nuläge som vi utgår ifrån när jag ger dig förslag på förändringar utifrån dina behov.

- Du kommer få nycklar av mig som visar vägen hur du kan tänka kring kost och hur du själv kan använda din nya kunskap så att den passar dig bäst. 


Mitt mål är att hjälpa dig att hitta ett bra förhållningssätt till din kost, där listor, förbud och hårda dieter inte hör hemma utan prio ett är att hitta en kost som du tycker om och som du kan hantera på ett lustfyllt sätt.

Pris för kostrådgivning är 300 kr för den första konsultationen. Om du väljer att fortsätta och går hela kostprogrammet så kostar de fortsatta träffarna 700 kr/gång.Du får ett unikt och skräddarsytt träningsprogram som passar just dig!


Med mig som kostrådgivare får du en coach som gör sitt bästa för att hjälpa dig att hitta vägen till en god kosthållning som stärker dig fysiskt och mentalt. En välbalanserad kost gör att du känner dig piggare i din vardag, känner mindre sötsug och du får lättare ork att börja träna. Som sagt var, kost och träning hänger ihop! 

Jag har förutom min egen kostresa utbildat mig inom områden  som givit mig kunskapen att coacha dig i din kosthållning.

Jag är:

- Certifierad FaR-ledare
- Licensierad kostrådgivare vid Sverighälsan
- Licensierad gyminstruktör, Friskis & Svettis
- Licensierad uteledare, Friskis % Svettis
- STAC grundtränare


och jag har även studerat vid Personal Training School där jag vässat min roll som personlig tränare ytterligare.


Välkommen att kontakta PT Roslagen!

072-448 37 25

Carina Åsman
Fältvägen 21, 761 41 Norrtälje

© PT ROSLAGEN